Nederlands
Close or Open the banner to gain place on your screen

Tentoonstelling Joan Miró

  • Bereikbaarheid : Ja
  • Park : Hors Parcs

true

true

false

true

true

true

true

Beschrijving

Deze uitzonderlijke tentoonstelling in de Peter de Grote-bron in Spa toont meer dan honderd originele werken van de Spaanse kunstenaar Joan Miró: aquarellen, litho’s, tekeningen, gravures, collages en keramiek.

De grote meerderheid van deze werken staat voor het eerst tentoon voor het publiek in deze prachtige omgeving. De tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende thema’s: de Spaanse burgeroorlog, het surrealisme, de kleuren, de handen van de kunstenaar, de thema’s, de eenvoud, de rol van de kinderjaren en de vrijheid.

Ze belicht ook een miskend aspect van de kunstenaar: zijn wens om verder te gaan dan de kunst om de kunst, en het grote publiek te veroveren. In 1938 schreef Miró: “Hoe meer ik werk, hoe meer zin ik krijg om te werken. Ik wil me wagen aan de beeldhouwkunst, aardewerk, gravures en ik wil een pers. Ik wil ook, in de mate van het mogelijke, kleinere schilderijen maken en via de schilderkunst de menselijke massa’s benaderen die ik altijd in gedachten heb.”

In 1948 is Miró terug in Parijs. Het is het vertrekpunt voor een aanzienlijk grafisch werk, dat steeds meer plaats inneemt in het oeuvre van de kunstenaar.

Tot 1982 maakt Miró honderden werken.

De tentoonstelling belicht deze immense wervelende creatie. Geen enkele kunstenaar was ooit zo vrij in zijn werk en zo gretig om te geven, als Joan Miró.

Prijzen

Tarif individuel

Adulte
Min. prijs
9 €
Enfant
Min. prijs
4 €
Meer informatie
Catégorie
  • Catégories de manifestation
    • Exposition
Filtre
  • Publication Web
Contacts

Société/Association Office du Tourisme de Spa

Pouhon Pierre Legrand 1 A
4900 Spa (Spa)
Datums
From :
21-12-2018
Tot:
31-12-2021
Full screen map
Menu