Nederlands
Close or Open the banner to gain place on your screen

Exposition - CoBrA

  • Park : Hors Parcs
Beschrijving

"Ik ben een schilder die uit de drukkerswereld komt" en "CoBrA, dat was mijn school". Deze twee zinnen, uitgesproken door Pierre Alechinsky, mogen niet ontbreken wanneer we het werk evoqueren van de internationaal befaamde kunstschilder die in 1927 in Brussel geboren werd. Pierre Alechinsky kreeg zijn opleiding in Brussel op de hogeschool La Cambre, de ‘Ecole nationale supérieure d'Architecture et des Arts décoratifs’. Hij studeerde er typografie, fotografie en boekillustratie. Zijn ontmoetingen met dichter Christian Dotremont en schilder Asger Jorn brachten hem ertoe een belangrijke rol te spelen in de CoBrA-beweging, die streefde naar spontaneïteit in de kunst en de pure abstractie en het socialistische realisme verwierp.

Met zijn linkerhand schildert, tekent en graveert Alechinsky. Met zijn rechterhand schrijft hij.

Hij is een van de zeldzame kunstenaars die de 20e eeuw doorliep en de hele tijd trouw bleef aan de traditionele technieken: de schilderkunst, de lithografie, de gravure.

Een eenvoudige borstel of een potlood en een blad volstaan om het onbekende te verkennen, om wanhoop, vreugde en emoties op te wekken.

De Galerij toont een twintigtal werken met verschillende vormen en technieken: lithografieën, gravures en originele werken.

Een niet te missen tentoonstelling!

Galerij Azur – vrije toegang.

Van donderdag tot zaterdag van 11 tot 18 u - Zondag van 11 tot 13 u en van 15 tot 18 u – Andere dagen op afspraak.

Prijzen

Tarif individuel

Gratuité
Meer informatie
Catégorie
  • Catégories de manifestation
    • Exposition
Filtre
  • Publication Web
Datums
From :
04-05-2019
Tot:
30-06-2019
Full screen map
Menu